Logo s názvem firmy Karlštejn toys

Naše zásady ochrany osobních informací

aneb GDPR prohlášení

GDPR je zkratka označující zákonná pravidla v EU pro zpracovávání osobních údajů. Tedy plno nezáživného, leč povinného psaní z mojí strany, čtení z vaší a vzájemné úcty z obou stran.

Naše identifikace

aneb, kdo zde prohlašuje…

Ing. Jiří ModrPetra Modrová vystupující pod ičo: 02022605. V některých případech jsme z pohledu prohlášení v roli správců nebo / nebo i zpracovatelů osobních dat. Vaše osobní údaje tedy zpracováváme jako správci, tj. určujeme, jak budou osobní údaje zpracovávány a za jakým účelem, po jak dlouhou dobu a vybíráme případné další zpracovatele (spolupracovníky), kteří nám se zpracováním budou pomáhat. V rámci našich aktivit také používáme několik webových stránek, všechny používají takřka identickou konfiguraci a proto jsou tyto GDPR zásady platné i pro všechny níže uvedené weby, protože toto prohlášení zahrnuje maximum a jednotlivé webové stránky jsou pak jejich případnou podmnožinou.

A další upřesňující údaje o nás najdete zde v kontaktech.

Kde jsme

aneb kromě fyzické adresy, viz kontakty, jsme také virtuálně ve webovém prostoru

www.karlstejn.toys

www.jimdev.cz

www.woodformers.toys

www.klik-klap.cz

a to i bez uvedení prefixu “www.” nebo naopak jakéhokoli jiného (tzv. domény 3. řádu)

a dále jsme na sociálních sítích s účty

https://www.facebook.com/WoodFormers

https://www.facebook.com/Karlstejn.toys/

https://www.instagram.com/woodformers/

kde platí zásady ochrany osobních uživatelů poskytovatelů služeb, tam jsme i my v roli jejich dárců.

Jsme také dostupní na různých prodejních a prodej podporujících portálech typu

www.heureka.cz

www.fler.cz

www.aukro.cz

www.zbozi.cz

www.seznam.cz  

www.google.com

atd., i zde platí navíc zásady ochrany osobních uživatelů poskytovatelů těchto portálů.

Jaké shromažďujeme osobní údaje a proč je shromažďujeme

aneb co musíme chránit

V první řadě to jsou údaje z našeho vzájemného obchodního vztahu, ty jsou povinné a potřebné pro jeho řádné naplnění, ale tohle je spíš o těch jiných důvodech, takže čtěte dál.

Komentáře

aneb vaše reakce na náš obsah

Když návštěvníci přidají komentář na náš web, jsou shromažďovány údaje zobrazené ve formuláři pro komentář, dále IP adresa návštěvníka a řetězec user agent definující prohlížeč, což pomáhá k detekci spamu.

Službě Gravatar může být poskytnut anonymní řetězec vytvořený z vaší emailové adresy (nazývaný také hash), díky kterému lze určit jestli tuto službu používáte. Zásady ochrany osobních údajů služby Gravatar jsou k dispozici zde: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vašeho komentáře je váš profilový obrázek viditelný pro veřejnost v kontextu vašeho komentáře.

Komentáře mohou být sbírané také prostřednictvím dalších služeb třetích stran, jako je např. hodnocení prodejů na portálech, kde se můžete setkat s našimi výrobky nebo reagovat na příspěvky v sociálních sítích.

Média

aneb obrázky, zvuk, text a jejich libovolný mix, tedy mediální obsah

Pokud nahráváte mediální obsah na náš web, měli byste se vyhnout nahrávání obrázků s vloženými údaji o poloze (EXIF GPS). Návštěvníci webu mohou stáhnout a zobrazit libovolné data o poloze z obrázků na webu. Zároveň nahráním mediálního obsahu nesmíte porušit práva jiných osob nebo porušovat zákonné ustanovení

Mediální obsah můžeme pořizovat také na našich výstavních a prodejních akcí. Tento mediální obsah budeme používat citlivě, pokud vůbec. V případě, že zaznamenáte své údaje v našem použití a nebudete s tím souhlasit, dejte nám prosím vědět, bezodkladně ukončíme používání obsahu v kontextu vašich údajů. Zároveň nás můžete požádat o zdroj takového obsahu, například fotografii v plném rozlišení pro vaše použití.

Kontaktní formuláře

aneb když chcete bonusový obsah

V rámci našich výše uvedených webových prostorů využíváme také formuláře pro vaší interakci s námi (objednávky, nabídky, dárky, odběry, …). Údaje vložené do formulářů jsou v bezpečí uchovávány přímo námi na našich webech nebo jsou zpracovány prostřednictvím aplikace www.smartemailing.cz.

 

 

Cookies

aneb sušenky pro optimalizaci obsahu

Pokud na naše stránky přidáte komentář, můžete povolit uložení jména, emailové adresy a webové stránky do cookies. Tímto způsobem se snažíme zvýšit váš komfort, když budete psát nový komentář, už pak nebudete muset tyto údaje znovu vyplňovat. Tyto soubory cookies budou mít životnost jeden rok.

Pokud navštívíte naši přihlašovací stránku, nastavíme dočasné cookies pro ověření, zda váš prohlížeč přijímá soubory cookies. Tento soubor cookies neobsahuje žádná osobní data a při zavření prohlížeče se zruší.

Při přihlašování vám nastavíme také několik souborů cookies pro uložení vašich přihlašovacích údajů a pro nastavení zobrazení obrazovky. Přihlašovací soubory cookies mají životnost dva dny a cookies pro nastavení zobrazení mají životnost jeden rok. Pokud potvrdíte možnost „Zapamatovat si mě“, vaše přihlášení bude trvat dva týdny. Pokud se ze svého účtu odhlásíte, přihlašovací cookies budou odstraněny.

Pokud upravujete nebo publikujete článek, bude ve vašem prohlížeči uložen další cookie. Tento cookie neobsahuje žádná osobní data a jednoduše označuje ID příspěvku, který jste právě upravili. Jeho platnost vyprší po 1 dni.

Cookies mohou být přečteny a využity i třetími stranami, které používáme pro monitoring stavu našeho webu a vašich aktivit s ním spojených.

Vložený obsah z dalších webů

aneb sdílíme zajímavosti i z jiných webů

Příspěvky na těchto stránkách mohou obsahovat vložený obsah (například videa, obrázky, články atd.). Vložený obsah z jiných webových stránek se chová stejným způsobem, jako kdyby návštěvník navštívil jiný web.

Tyto webové stránky mohou shromažďovat data o vás, používat soubory cookies, vkládat další sledování od třetích stran a sledovat vaši interakci s tímto vloženým obsahem, včetně sledování interakce s vloženým obsahem, pokud máte účet a jste přihlášeni na danou webovou stránku.

Analytika

aneb snažíme se být pořád lepší

V rámci našich webových prostorů využíváme měřící automaty od společností provozujících stránky www.facebook.com, www.google.com a www.seznam.cz. V rámci e-mailové komunikace pak využíváme nástroje www.smartselling.cz a www.smartemailing.cz.

S kým sdílíme vaše údaje

aneb ne vše zvládneme sami

Google Inc.

Služby Google Analytics, provozované společností Google Inc., sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Sesbírané cookies soubory jsou následně společností Google Inc. v souladu se Zásadami ochrany soukromí, dostupnými na https://www.google.com/intl/cs/policies/privacy/#nosharing.

Facebook Inc.

Služby Facebook Pixel, provozované společností Facebook Inc., sídlem 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA. Sesbírané cookies soubory jsou následně společností Facebook Inc. v souladu se Zásadami ochrany soukromí, dostupnými na https://www.facebook.com/full_data_use_policy.

SmartSelling a.s.

SmartSelling a.s., se sídlem Netroufalky 797/5, 625 00 Brno, IČO: 29210372, vedenou u Krajského soudu v Brně pod sp.zn. B 7559. Jejich zásady o ochraně osobních údajů: https://www.smartemailing.cz/zasady-ochrany-osobnich-udaju/

Seznam.cz, a.s.

Seznam.cz, a.s. a její dceřiné společnosti, Praha 5 – Smíchov, Radlická 3294/10, PSČ 15000 IČO: 26168685, vedená u Městského soudu v Praze pod sp. zn. B 6493. Jejich zásady o ochraně osobních údajů: https://o.seznam.cz/ochrana-udaju/.

Jak dlouho uchováváme vaše údaje

aneb co zvládneme za rok

Pokud přidáte komentář, komentář a jeho metadata budou uchovávána po dobu neurčitou. Údaje jsou uchovávány za účelem automatického rozpoznání a schválení všech následných komentářů, místo jejich držení ve frontě moderování.

 Pro uživatele, kteří se registrují na našich webech (na každém webu zvlášť, a pokud mají tuto možnost), ukládáme také osobní údaje, které uvádějí ve svém uživatelském profilu. Všichni uživatelé mohou kdykoliv vidět, upravovat nebo smazat své osobní údaje (s výjimkou toho, že nemohou změnit své uživatelské jméno). Administrátoři webu mohou také tyto informace zobrazit a upravovat.

Údaje uložené prostřednictvím formulářů pak uchováváme do jejich odvolání.

Údaje získané v nezbytném rozsahu pro uskutečnění obchodní činnosti uchováváme minimálně po dobu legislativně danou.

Cookies mají omezenou platnost na období 12ti měsíců. 

Jaká máte práva?

aneb v čem vám vstřícně vyhovíme

Pokud máte na některém z našich webů účet nebo jste tam přidali komentáře, můžete požádat o obdržení souboru s exportem osobních údajů, které o vás uchováváme, včetně všech údajů, které jste nám poskytli. Můžete také požádat o odstranění veškerých osobních údajů, které o vás uchováváme. Tato možnost nezahrnuje údaje, které jsme povinni uchovávat z administrativních, právních nebo bezpečnostních důvodů.

Kam posíláme vaše data?

aneb kde to všude lítá

Pro ochranu našich webových stránek vaše komentáře mohou být kontrolovány prostřednictvím automatizované služby detekce spamu, která může být umístěna v zahraničí, více zde: https://ithemes.com/privacy-policy/. Jiná data, která nám svěříte do rukou již dále žádné 3. straně neposkytujeme, s výjimkou zákonných důvodů.

Data našich webů jsou zpracovávány na hostinzích provozovaných v České republice a některá data jsou ukládána do cloudových úložišť ve formátu zálohy dat s ochranou před jejich ztrátou. Ani v jednom z těchto případů ale nemá k datům přístup 3. strana, protože data jsou držena v našem osobně přiděleném prostoru, bez přístupu dalších stran.

Naše kontaktní údaje

aneb opakování je matka moudrosti

fma: Ing. Jiří Modr s ičo: 02022605

zastoupená panem Ing. Jiřím Modrem & Petrou Modrovou, jako spolupracující osobou

se sídlem: Karlštejn 66, 267 18 Karlštejn, Česká republika
…a více v kontaktech

Dodatečné informace

aneb pro zvídavé, páč ne vše se nám vešlo nahoru

Jak chráníme vaše osobní údaje?

aneb zabezpečení na prvním místě

Vaše osobní údaje, zejména e-mail, jméno, adresa, telefonní číslo, IP adresu nebo nějakou libovolnou kombinaci z uvedeného pro naplnění vzájemné komunikace nebo naplnění smluvního vztahu uchováváme v našich aplikacích. Jedná se o webové prostory (objednávky, komentáře, formuláře), aplikace 3. stran pro automatizovaný e-mailing a aplikace instalované lokálně (účetnictví) na naší výpočetní technice vyžadují vždy heslo pro jejich zpřístupnění. Hesla držíme odděleně a nikomu je nesdělujeme. Používáme různá hesla pro různé přístupy a využíváme silných až velmi silných hesel (přes 20 znaků). Vaše data jsou také uchovávána v logu WEBu po dobu 60 dnů.

Fotografie, text, audio a video záznamy s vámi a o vás

aneb multimediální obsah, kde jste pro nás hvězdou

Na akcích které pořádáme, spolupořádáme, nebo se jich účastníme pořizujeme multimediální obsah, v němž můžete být zachyceni. Multimediální obsah občas používáme v propagačních materiálech, na webu i v tištěné podobě. U těchto materiálů nikdy nenajdete jména účastníků, jedině pokud by se jednalo o referenci a to na základě souhlasu referující osoby či jejího zákonného zástupce. Pokud byste na záznamech nechtěli být, dejte nám vědět a to před nebo i po takové akci prostřednictvím kontaktních údajů.

Jaké máme postupy při úniku informací?

aneb když se to po…

Pokud zaznamenáme potencionální únik informací, budeme reagovat v maximální možné míře tak, abychom zabránili jejich možnému použití. Toto máme zabezpečeno zejména nainstalovaným SW 3. stran na skartaci elektronických datových úložišť a to i na dálku (telefony/notebooky).

Když už se to dokoná, máme zákonnou povinost nahlásit takový únik na příslušný orgán typu www.uoou.cz. 

Pokud zároveň dokážeme identifikovat konkrétní lidi, pro které k úniku došlo, budou bezprostředně informováni ti. Pokud ne, budou informováni preventivně všichni potencionálně zasažení tímto únikem. Informování bude probíhat prostředky umožňující komunikaci na dálku, zejména e-mail cestou.

V neposlední řadě se z toho poučíme a opravíme díru v systému a prověříme i další možná slabá místa a provedeme jejich zesílení.

Od kterých třetích stran získáváme osobní údaje?

aneb lehce nabyl, lehce pozbyl

Žádná osobní data od 3. stran nezískáváme, pokud toto nebude spojeno se zákonnou povinností při kontrolách našich aktivit.

Cizí data nikdy nebdou odrážet to, co potřebujem právě my, proto si ty naše chráníme a do cizích nám nic není.

Jaké automatizované rozhodnutí provádíme a/nebo profilujeme uživatelská data

aneb co může udělat stroj, nemusíme my

Automatizovaně reagujeme na odeslané e-mail kampaně prostřednictvím www.smartemailing.cz, kde dochází k trackování každého jednotlivého e-mailu.

Automatizovaně se zpracovávají v našem účetnictví kontroly dodávek a plateb za účelem realizace vzájemného obchodního případu. V případě objednávání v našich e-shopech to pak dělá daná e-shop platforma.

Vaše práva v souvislosti s ochranou osobních údajů

aneb když se to potřebuje narovnat

V souvislosti s ochranou osobních údajů máte řadu práv. Pokud budete chtít některého z těchto práv využít, prosím, kontaktujte nás prostřednictvím kontaktních údajů.

Právo na informace

Máte právo na informace, které je plněno již touto informační stránku se zásadami zpracování osobních údajů.

Právo na přístup

Díky právu na přístup nás můžete kdykoli vyzvat a my vám doložíme ve lhůtě 30 dní, jaké vaše osobní údaje zpracováváme a proč.

Právo na doplnění a změnu

Pokud se u vás něco změní nebo shledáte své osobní údaje neaktuální nebo neúplné, máte právo na doplnění a změnu osobních údajů.

Právo na omezení zpracování 

Právo na omezení zpracování můžete využít, pokud se domníváte, že zpracováváme vaše nepřesné údaje, domníváte se, že provádíme zpracování nezákonně, ale nechcete všechny údaje smazat nebo pokud jste vznesl námitku proti zpracování.

Omezit můžete rozsah osobních údajů nebo účelů zpracování. (Např. odhlášením z newsletteru omezujete účel zpracování pro zasílání obchodních sdělení.)

Právo na výmaz (být zapomenut)

Vaším dalším právem je právo na výmaz (být zapomenut). Nechceme na vás zapomenout, ale pokud si to budete přát, máte na to právo. V takovém případě vymažeme veškeré vaše osobní údaje z našich systémů i ze systému všech dílčích zpracovatelů a záloh. Na zajištění práva na výmaz potřebujeme 30 dní.

V některých případech jsme vázáni zákonnou povinností, a např. musím evidovat vystavené daňové doklady po lhůtu stanovenou zákonem. V tomto případě tedy smažeme všechny takové osobní údaje, které nejsou vázány jiným zákonem. O dokončení výmazu vás budeme informovat na e-mail.

Stížnost u Úřadu na ochranu osobních údajů

Pokud máte pocit, že s vašimi údaji nezacházíme v souladu se zákonem, máte právo se se svou stížností kdykoli obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů. Budeme moc rádi pokud nejprve budete o tomto podezření informovat nás, abychom s tím mohli něco udělat a případné pochybení napravit.

Odhlášení ze zasílání newsletterů a obchodních sdělení

E-maily s inspirací, články či produkty a službami vám zasíláme jste-li náš zákazník na základě našeho oprávněného zájmu.

Pokud zákazníkem ještě nejste, posíláme vám je jen na základě vašeho souhlasu. V obou případech můžete ukončit odběr našich e-mailů stisknutím odhlašovacího odkazu v každém zaslaném e-mailu.

Slovo závěrem

aneb každá slohovka má úvod, stať a závěr

Tyto zásady zpracování osobních údajů platí odjakživa, ať s GDPR nebo OOÚ, vždy víme, že máme totiž něco vzácného od Vás a vážíme si této Vaší důvěry kterou pečlivě budujeme.

Děkujeme za tuto vloženou důvěru

Jirka

Share This